Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου δημιουργήθηκε το 1986 από μία μικρή παρέα Ρεθεμνιωτών και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γάλλου από το 1997.

Η σημαντική αύξηση των φίλων του Ομίλου (μικρών και μεγάλων) αλλά και του ενδιαφέροντος ενασχόλησης με το τένις, αποτέλεσαν βασικό κίνητρο για την δημιουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με στόχο την προβολή του αθλήματος και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη λειτουργία του Ομίλου και τις τυχόν δραστηριότητες του.

Πέραν όμως της διαδικτυακής σας περιήγησης, θα ήταν χαρά μας να έρθετε και να μας γνωρίσετε από κοντά ώστε να ενημερωθείτε άμεσα από τους προπονητές και τους υπεύθυνους σχετικά με το τένις και τον Όμιλο μας.

Το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Ρεθύμνου, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 28/2/2024, αποτελείται από:

 • Πρόεδρος: Λαγουδάκης Σταύρος
 • Α' Αντιπρόεδρος - Έφορος: Καλογριδάκης Γεώργιος
 • Β' Αντιπρόεδρος - Τεχν. Σύμβουλος: Νίνος Μάριος
 • Γενικός Γραμματέας: Τριποδιανάκης Αναστάσιος
 • Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Τζέτζος Κίμων
 • Ταμίας: Λυρής Γιώργος
 • Υπεύθυνοι Δημοσίων σχέσεων: Δρανδάκης Ιωάννης, Μπουραντάς Νικόλαος
 • Έφορος Εγκαταστάσεων: Μαυρομάτης Μάριος

Η διοίκηση του ομίλου

Οι εγκαταστάσεις μας

20+

Έτη δραστηριοποίησης

250+

Ενεργά μέλη

20+

Διοργάνωση τοπικών Τουρνουά

1

Διεθνή τουρνουά


Ιστορικό Ομίλου

 • 1986Ίδρυση Ομίλου

  0 Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1986 από μερικούς Ρεθεμνιώτες, που είχαν μεράκι με το τένις. Πρωτεργάτες στην ίδρυση του Ομίλου ήταν οι Παντελής Γαγάνης, Σταύρος Λαγουδάκης, Νίκος Μαραγκουδάκης, Γιάννης Σπανδάγος, Γιώργος Μαμαλάκης και Μάρκος Λάριος.
 • 1996Οι πρώτοι αθλητικοί χώροι

  Τα πρώτα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα για την ανάπτυξη και προβολή του τένις στο Ρέθυμνο, αφού ήταν ένα άθλημα ελάχιστα διαδεδομένο κυρίως στην επαρχία. Επίσης δεν υπήρχαν γήπεδα στη πόλη και ο Όμιλος ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιεί τα γήπεδα των ξενοδοχείων της περιοχής για τις δραστηριότητές του για μια περίπου δεκαετία. Στο διάστημα αυτό απέκτησε αρκετά καινούρια μέλη και το 1996 μετά από συνεχείς πιέσεις προς το Δήμο κατάφερε να αποκτήσει δύο γήπεδα με επιφάνεια κουίκ με φωτισμό στη περιοχή του Δ.Α.Κ. Γάλλου. Ήδη είχαν ξεκινήσει προπονήσεις και τα πρώτα παιδιά με προπονητή τον Τάκη Γαλερό, που στελέχωσαν αργότερα το Πρώτο αγωνιστικό τμήμα του Ομίλου. Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι τα πρώτα παιδιά του αγωνιστικού τμήματος του Ομίλου ήταν ο Δημήτρης Μαραγκουδάκης, ο Σπύρος Κορωνάκης, η Ελευθερία Λαγουδάκη, η Μάγδα Ζησιμοπούλου και η Ντίνα Τανάσκοβιτς.
 • 2000Δημιουργία εγκαταστάσεων ομίλου

  Όσον αφορά τις σημερινές εγκαταστάσεις του Ομίλου, μετά από πολλές προσπάθειες του Δ.Σ. του Ο.Α.Ρ. έχουν κατασκευαστεί καινούριες κτιριακές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν κερκίδες με καθίσματα, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, αίθουσα γυμναστικής, τοίχο προπόνησης, γραφεία του Ομίλου, αίθουσα ψυχαγωγίας των παιδιών, κυλικείο και παρκινγκ. Επίσης έχουν κατασκευασθεί δύο καινούρια γήπεδα με άριστο φωτισμό και επιφάνεια γκριν σετ πολύ καλής ποιότητας, ενώ έχουν ανακατασκευασθεί και τα δύο παλιά με την ίδια επιφάνεια με χρηματοδότηση της Γ .Γ Αθλητισμού. ‘Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο τένις από τα καλύτερα στην Ελλάδα σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, για την άθληση των παιδιών και των μελών του Ομίλου, με την προοπτική κατασκευής δύο ακόμα γηπέδων στον υπάρχοντα χώρο. Επιπλέον οι άνθρωποι του Ο.Α.Ρ. έχουν δενδροφυτεύσει τον περιβάλλοντα χώρο, που μαζί με το υπάρχον δάσος με τις βελανιδιές αποτελεί μια όαση πρασίνου γύρω από τις εγκαταστάσεις.
 • 2003Τουρνουά «ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΡΕΝ»

  Η πρώτη αθλητική δραστηριότητα του 0.Α.Ρ. ήταν το τουρνουά «ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΡΕΝ», που διεξάγεται μέχρι σήμερα κάθε Σεπτέμβριο και για 20 συνεχόμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Σ’ αυτό συμμετέχουν όλοι οι τενίστες του Ρεθύμνου ανεξαρτήτως ηλικίας. Το τουρνουά αυτό, που διαρκεί 15 μέρες, περιλαμβάνει μονό και διπλό ανδρών, ενώ στο παρελθόν έγιναν και μονά γυναικών. Φιλοδοξία των ανθρώπων του Ο.Α.Ρ. είναι το τουρνουά αυτό να γίνει διεθνές.
 • 2008Εσωτερικό Πρωτάθλημα

  Η δεύτερη αθλητική δραστηριότητα είναι το εσωτερικό πρωτάθλημα τένις του Ομίλου, που διεξάγεται ανελλιπώς τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, από Τότε που ο Όμιλος απέκτησε δικά του γήπεδα. Σ’ αυτό συμμετέχουν όλα τα μέλη του Ομίλου ανεξαρτήτως ηλικίας. Επίσης μέχρι σήμερα ο 0.Α.Ρ. έχει διοργανώσει αρκετά Παγκρήτια ενωσιακά και προπαιδικά πρωταθλήματα, καθώς και βετεράνων με μεγάλη επιτυχία. Η μεγαλύτερη όμως διοργάνωση ήταν το διεθνές τουρνουά ανδρών F6 10.000 $, που διοργάνωσε τον Σεπτέμβριο του 2008 με εξαιρετική επιτυχία.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου δεν περιορίζονται μόνο στις αθλητικές διοργανώσεις. Καλλιεργεί τμήματα μίνι τένις, προαγωνιστικά, αγωνιστικά και χόμπι στα οποία συμμετέχουν πάνω από 120 παιδιά. με στόχο να γίνουν πολλά περισσότερα. Προπονητές του Ομίλου σήμερα είναι ο Μανώλης Τσαγλιώτης, ο Τάκης Γαλερός, ο Σπύρος Γάλλος και η Ελευθερία Λαγουδάκη.

Τα εγγεγραμμένα μέλη του Ο.Α.Ρ. είναι γύρω στα 350, από τα οποία τα 250 είναι ενεργά. Οι διακρίσεις δε λείπουν από τον Όμιλο, αφού η αθλήτριά του Κάτια Σταυρουλάκη το 2010 είναι νούμερο ένα στην Ελλάδα στην κατηγορία κορίτσια 16 ετών, ενώ έχει προσκληθεί και αγωνισθεί στην Εθνική ομάδα.

Οι χορηγοί μας