Ημ. ανανέωσης: 03/02/2024

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙΓενικοί Κανόνες συμπεριφοράς

Όλα τα Μέλη για να μπορούν να κάνουν χρήση των γηπέδων πρέπει να έχουν εξοφλημένες τις συνδρομές τους.

1. Ο αθλητής-τρια πρέπει να φέρει την αρμόζουσα αθλητική περιβολή και παπούτσια κατάλληλα για την επιφάνεια των γηπέδων. Απαγορεύεται αυστηρά σε οποιονδήποτε να αγωνίζεται ημίγυμνος.

2. Η συμπεριφορά όλων μέσα και έξω από τα γήπεδα πρέπει να είναι κόσμια και να ανταποκρίνεται στους κανόνες του αθλητικού πνεύματος. Επίσης κατά την διάρκεια οποιουδήποτε αγώνα δεν επιτρέπεται στους παρακολουθούντες να ενοχλούν τους παίχτες με ομιλίες, σχόλια και παροτρύνσεις.

3. Απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα τόσο εντός των γηπέδων όσο και του οικήματος , καθώς και η μεταφορά τροφίμων εντός των αγωνιστικών χώρων.

4. Απαγορεύεται η χαρτοπαιξία εντός των χώρων του Ομίλου .

5. Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης όλων των αθλητών καθώς και προπονητών από τα γήπεδα θα πρέπει να είναι ακριβής.

6. Οι αθλητές-τριες κατά την αθλητική τους δραστηριότητα οφείλουν να μην ενοχλούν με τη συμπεριφορά τους συναθλητές-τριες τους που παίζουν σε διπλανά γήπεδα .

7. Ο Αθλητής-τρια οφείλει να εισέλθει στο γήπεδο μόνο την ώρα κατά την οποία έχει κλείσει γήπεδο .

Κατ ΄ εξαίρεση σε περίπτωση διεξαγωγής επίσημων αγώνων οι οποίοι καθυστερούν να ολοκληρωθούν , οι αθλητές οφείλουν να περιμένουν την ολοκλήρωση του αγώνα και στη συνέχεια να εισέλθουν στο γήπεδο .

Αν υπάρχει καθυστέρηση λόγω επίσημου αγώνα , το πρόγραμμα κλεισίματος γηπέδων δεν μετατίθεται .

8. Η προθέρμανση αθλητή-τριας θα γίνεται αποκλειστικά εκτός των αγωνιστικών χώρων σε περίπτωση που το γήπεδο του δεν έχει αδειάσει.

9. Κατά την άθληση του ο αθλητής-τρια δεν επιτρέπεται να εισέρχεται για οποιοδήποτε λόγο σε διπλανό γήπεδο.

10. Σε περίπτωση που μπάλα του αθλητή-τριας εισέλθει σε διπλανό γήπεδο ο συναθλητής στο διπλανό γήπεδο οφείλει να την επιστρέψει χωρίς όχληση και σε σημείο που δεν εμποδίζει την ασφάλεια των αθλητών (πίσω από την baseline).

11. Ο κάθε παίκτης υποχρεούται να διατηρεί τον χώρο καθαρό και να απομακρύνει από το γήπεδο κάθε υπόλειμμα της αθλητικής του δραστηριότητας (μπουκάλια, πλαστικά κουτιά, μπάλες κ.λ.π)

12. Απαγορεύεται αυστηρώς σε οποιονδήποτε να φέρνει σκύλο ή άλλο ζώο εντός των γηπέδων .

Η παρουσία τους επιτρέπεται στους άλλους χώρους του Ομίλου , αλλά με αυστηρή επιτήρηση από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος φέρει και την ευθύνη για οποιαδήποτε παρεκτροπή.

Σε περίπτωση δε , που υπάρξουν παράπονα παρευρισκομένων για την συμπεριφορά του κατοικίδιου , ο ιδιοκτήτης του οφείλει να το απομακρύνει άμεσα από τους χώρους του Ομίλου.

13. Η είσοδος των αθλητών-τριών καθώς και προπονητών στο γήπεδο για προπόνηση θα γίνεται αφού αποχωρήσει το προηγούμενο τμήμα.

14. Απαγορεύεται στους γονείς και κηδεμόνες να εισέρχονται στα γήπεδα κατά την διάρκεια προπόνησης ή να συμμετάσχουν φωνητικά στην προπόνηση παρενοχλώντας και αποσπώντας την προσοχή σε παίκτες και προπονητές. Η οποιαδήποτε επαφή γονέων με προπονητές θα γίνεται στο διάλειμμα αλλαγής των τμημάτων.

15. Γονείς και Μέλη που φέρνουν τα παιδία τους στον όμιλο οφείλουν να τα προσέχουν κατά τρόπο που να μην ενοχλούν αυτούς που παίζουν στα γήπεδα, είτε κάθονται στο οίκημα. Την ίδια υποχρέωση έχουν και τα αθλητικά Μέλη που προσέρχονται στο Όμιλο από μόνα τους.Κανονισμός Κλεισίματος Γηπέδου

  • Δικαίωμα κλεισίματος έχουν τα μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει
  • Όποιος κλείνει γήπεδο δηλώνει τον συμπαίκτη του και είναι υπεύθυνος για την συνδρομή του.
  • Προηγούνται τα μέλη που δεν έχουν παίξει την ίδια μέρα.
  • Για την ίδια μέρα στα γήπεδα που είναι κενά κλείνουμε 10:00 με 13:00 στο 6944 206892.
  • Όταν δεν υπάρχει γήπεδο το μέλος μπορεί να κλείσει για επόμενη μέρα της επιλογής του (έως δύο μέρες μετά).
  • Μέλη που δηλώνουν , ότι παίζουν μόνο συγκεκριμένες μέρες, της εβδομάδας 1-2 φορές (λόγω εργασίας) μπορούν να κλείνουν 2-3 μέρες πριν.
  • Το κάθε μέλος έχει δικαίωμα να κλείσει γήπεδο 1-2 φορές, με μη μέλος, χωρίς να πληρώσει (με φιλοξενούμενο ή παραθεριστή).
  • Για να παίξει σε ώρα που δεν λειτουργεί ο ΟΑΡ (πρωί), θα κλείσει το γήπεδο και σε συνεννόηση με τον Όμιλο θα πάρει κλειδί το οποίο , θα παραδώσει πάλι.
  • Μόνιμα κλειδί δεν δίνεται σε κανένα.
  • Οι αθλητές του αγωνιστικού μπορούν να κλείνουν γήπεδα πιο νωρίς , αλλά μόνο αυτοπροσώπως.

Καθαρισμός Γηπέδων

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ρεθύμνου όσον αφορά τον καθαρισμό των γηπέδων από τα νερά της βροχής και κατόπιν της παραίτησης του κ. Μιμίνη Μιχάλη από τη συγκεκριμένη εργασία, ο καθαρισμός των γηπέδων έγκειται στα μέλη, τα οποία έχουν κάνει κράτηση.


Κανονισμοί Τένις


Εδώ θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τους Κανονισμούς της Αντισφαίρισης, ώστε να είστε σε θέση να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία του αθλήματος, αλλά παράλληλα να μπορέσετε να εμβαθύνετε και σε περισσότερο εξειδικευμένα θέματά του τένις.


ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής και να την συμπληρώσετε!