Τι είναι το RSS Feed?

Η ιστοσελίδα του ΟΑΡ έχει κατασκευαστεί με ενσωματωμένη την λειτουργία RSS Feed RSS Feed.

 

Τί είναι το RSS;

To RSS είναι το ακρωνύμιο του Really Simple Syndication. Πρόκειται για ένα πρότυπο σχεδιασμένο για την διανομή τίτλων και λοιπού περιεχομένου μέσω Ιnternet. Τα επονομαζόμενα "RSS-Feeds" δεν αποστέλλονται όπως τα κοινά newsletters μέσω e-mail αλλά συγκεντρώνονται στον Η/Υ του χρήστη με τη βοήθεια ενός προγράμματος "RSS Aggregator" από τα διάφορα sites που τον ενδιαφέρουν.

Ο χρήστης λοιπόν ενημερώνεται για νέο περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί σε διάφορα sites χωρίς να τα επισκεφτεί αλλά βλέποντας μια σειρά από τίτλους ειδήσεων και περιλήψεις. Όταν ο χρήστης θελήσει να διαβάσει ολόκληρο κάποιο άρθρο μεταβαίνει στο σχετικό web site, μέσω του link του τίτλου της είδησης.

 

Πώς μπορώ να λαμβάνω τίτλους ειδήσεων RSS από το site του ΟΑΡ;

Το πιθανότερο είναι ο Η/Υ σας να διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές για την ανάγνωση RSS-feeds. Επίσης, όλοι οι «φιλομετρητές» ιστοσελίδων (web browsers) έχουν ήδη ενσωματωμένη αυτή τη λειτουργία. Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε δωρεάν προγράμματα ανάγνωσης ειδήσεων RSS (RSS News Aggregator).  

Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα του ΟΑΡ όπου εμφανίζεται το εικόνίδιο RSS Feed στην μπάρα διεύθυνσης URL του φιλομετρητή σας. Πιο συγκεκριμένα είναι στην 'Αρχική Σελίδα,' στον κόμβο 'Νέα-Ανακοινώσεις', και στον κόμβο 'Δελτία Τύπου'.

  Για να λαμβάνετε τίτλους νέων άρθρων που δημοσιεύονται :

  1. Στο φιλομετρτή (browser): Απλά κάντε κλικ στo πορτοκαλί εικονίδιο RSS Feed όταν εμφανίζεται πάνω δεξιά στην μπάρα διεύθυνσης (URL) του φιλομετρητή σας, και στην συνέχεια επιλέξτε "Συνδρομή" στο αρχείο ροής ειδήσεων.
     
  2. Σε προγράμμα ανάγνωσης ειδήσεων RSS: Απλά κάντε κλικ στo πορτοκαλί εικονίδιο RSS Feed όταν εμφανίζεται πάνω δεξιά στην μπάρα διεύθυνσης (URL) του φιλομετρητή σας, αντιγράψτε τη διεύθυνση προορισμού (URL), και εισάγετε την διεύθυνση στο πρόγραμμα RSS Aggregator μέσω της λειτουργίας "Add New Feed".
     
  3. Στο πρόγραμμα ανάγνωσης e-mail: Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης RSS (RSS Aggregator) που μπορεί να 'συνεργαστεί' με το πρόγραμμα e-mail σας και ακολουθήστε τα βήματα όπως στο (2) παραπάνω.

 

Με τα παραπάνω θα μπορείτε να μαθαίνετε άμεσα κάθε νέα προσθήκη άρθρου που γίνεται στο site μας. Με το πάτημα του αντίστοιχου link θα βρίσκεστε ακριβώς στην υποσελίδα που επιθυμείτε ή κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για 'έξυπνες' κινητές συσκευές (smart phones).

 

Που μπορώ να βρω ένα πρόγραμμα ανάγνωσης RSS Feeds (RSS Aggregator);

Μπορείτε να βρείτε πολλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Μερικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα. Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε τα παρακάτω freeware RSS Feeder που υποστηρίζουν τα Ελληνικά και έχουν δοκιμαστεί για την σταθερότητα τους:


 

Κρατήσεις Γηπέδων

Banner

Contact Information

Ο.Α.Ρ
Δ.Α.Κ. Γάλλου, Ρέθυμνο
E-mail: info@oar.gr
Τηλ: (28310) 53070

Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά 16:00 – 22:30

Χορηγοί Future $10.000

efoa_logo_90px

 

itf

 

dimos-90px_copy

 

christos-logo-en

 

gallou-logo3