Παγκρήτια Τουρνουά Τένις «πορτοκαλί» και «πράσινου» γηπέδου
23 Ιουνίου 2011Ζευγάρια 3ης Αγωνιστικής Ιούνιος 2011
30 Ιουνίου 2011ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
- Χρησιμοποιώ το firefox
- Ανοίγω τη σελίδα Ο.Α.Ρ.
- Κάνω κλικ στο «Επικοινωνία» πάνω δεξιά
- Κλικ στο «σύνδεση Χρήστη» κάτω αριστερά
- Πληκτρολογώ στο όνομα χρήστη: manager και στον κωδικό: manager2011
- Κάτω αριστερά ανοίγει « Επιλογές Χρήστη» -> Διαχείριση περιεχομένου-> Νέο περιεχόμενο
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΡΗΣΤΗ:
- Δομή Ιστού: Εδώ υπάρχει η εικόνα της σελίδας μας σχεδιαγραμματικά
( Για να δω τι υπάρχει μέσα σε κάθε κατηγορία απλά κάνω κλικ στην αντίστοιχη λέξη)
- Διαχείριση περιεχομένου:
- Νέα-Ανακοινώσεις: Υπάρχουν διάφορα άρθρα του Ομίλου τα οποία επεξεργάστηκαν πρόσφατα. Το άσπρο εικονίδιο κάτω από αυτά μας παραπέμπει στη δημιουργία νέου εγγράφου.
- Νέο Περιεχόμενο: Πιο άμεσος τρόπος για να μπω αμέσως στη δημιουργία του άρθρου.
- Νέος σύνδεσμος: Δημιουργώ σύνδεσμο που θέλω να συμπεριληφθεί στην σελίδα μου. Πατώ ένα όνομα- τίτλο, επιλέγω την κατηγορία στην οποία θέλω να μπει και γράφω το URL αρχίζοντας έτσι: http://www. Και συμπληρώνω την υπόλοιπη διεύθυνση. Επιλέγω την ρύθμιση «δημοσιευμένο» και πατώ αποθήκευση.
- Ιστοσελίδα- Διάφορα: Χρησιμοποιούμε τη σελίδα αυτή οι διαχειριστές κυρίως για να επεξεργαζόμαστε διάφορα άρθρα πριν τα δημοσιοποιήσουμε.
Εδώ ακόμα, υπάρχουν άρθρα τα οποία δεν εντάσσονται σε μία συγκεκριμένη κατηγορία όπως «πρόγνωση καιρού», «τι είναι το RSS», «Typography»κλπ. ( το Typography το χρησιμοποιούμε για κεφαλίδες και είναι ορατό μόνο από τους διαχειριστές). Επίσης υπάρχουν και οι οδηγίες για τη διαχείριση περιεχομένου. Και από εδώ μπορώ επίσης να δημιουργήσω άρθρο πατώντας το άσπρο εικονίδιο επίσης.
- Ιστοσελίδα Αρχική: Υπάρχουν κάποια από τα πρόσφατα άρθρα της αρχικής σελίδας και επίσης το εικονίδιο με το οποίο μπορώ να δημιουργήσω ένα νέο άρθρο.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ TIP: Σε όποια από τις κατηγορίες της Διαχείρισης Περιεχομένου και να μπω μπορώ να δημιουργήσω άρθρο. Δεν παίζει κανένα ρόλο η κατηγορία που θα επιλέξω με το πού θα αποθηκευτεί το άρθρο! Την αποθήκευση του άρθρου την ρυθμίζω εγώ κατά την δημιουργία του.
ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΕΙΜΕΝΟ
Μπαίνω στη σελίδα. Έπειτα πατώ «επιλογές χρήστη»-> Διαχείριση περιεχομένου-> Νέο περιεχόμενο
ΤΙΤΛΟΣ: Προτιμώ μικρά γράμματα εδώ και μόνο το πρώτο κεφαλαίο
ΚΕΙΜΕΝΟ: Χαμηλώνω το παράθυρό μου και ανοίγω το word που έχω το κείμενο που θέλω να ανεβάσω. Επιλέγω όλο το κείμενο (ctrl + A) και πατώ αντιγραφή (δεξί κλικ πάνω στο κείμενο κ επιλέγω αντιγραφή). Το χαμηλώνω και αυτό και ανοίγω το σημειωματάριο και το κάνω επικόλληση μέσα εκεί.(δεξί κλικ στο κενό και επιλέγω την επικόλληση). Αυτό γίνεται γιατί εκεί μέσα μένει το κείμενο αυτό καθεαυτό χωρίς κρυφούς χαρακτήρες που τυχόν υπάρχουν στο Word.
Το αντιγράφω και από εκεί με τον ίδιο τρόπο και ανοίγω την ιστοσελίδα μου και βάζω το ποντίκι στο κενό για το κείμενο. Πατώ δεξί κλικ και μετά copy– paste. Ανοίγει ένα παράθυρο και πατώ το ctrl+v και μπαίνει εκεί το κείμενο και πατώ Insert.
Σβήνω τον τίτλο από το κείμενο γιατί τον έχω ήδη γράψει από πάνω.
Η γραφή που επιλέγω συνήθως είναι απλό paragraph για το κείμενο.
Αλλάζω σειρά με shift + enter.
Αλλάζω παράγραφο με enter.
Πάντα στο τέλος επιλέγω «πλήρη στοίχιση».
Κάτω από το κείμενο επίσης υπάρχουν:
ΕΙΚΟΝΑ:
ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ: πατώ την ρύθμιση αυτή όταν θέλω να χωρίσω ένα κείμενο σε 2 σελίδες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κάνω κλικ στο σημείο εκείνο του κειμένου όπου θέλω να μπει το «περισσότερα» ώστε όταν το πατάει ο αναγνώστης να διαβάζει το υπόλοιπο κείμενο.
ΕΝΟΤΗΤΑ: Διαλέγω σε ποια κατηγορία θέλω να μπει το κείμενο.
( «εκτός κατηγοριών» είναι σύνδεσμοι όπως RSS κλπ.)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: επιλέγω την υποκατηγορία που θέλω να μπει το κείμενο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ και ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ τα επιλέγω ανάλογα με το κείμενο.
ΕΝΑΡΞΗ και ΤΕΛΟΣ δημοσίευσης επιλέγω αν θέλω για συγκεκριμένο διάστημα την προβολή κάποιου άρθρου.
ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ: Δημόσιο: Το βλέπουν αυτόματα όλοι οι
Αναγνώστες.
Ειδικό: είναι ορατό μόνο από τους διαχειριστές.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΤΩ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. (πάνω δεξιά από το κείμενο είναι)
ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟ «ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΝΔΡΩΝ»Η «ΠΡΟΣΕΧΩΣ….»:
1) –> Πάμε Μενού Επιλογές Χρήστη
–> Διαχ. Περιεχομένου
–> Ιστοσελίδα-Αρχική
2) –> και κάνουμε επεξεργασία το άρθρο με τίτλο “Συμβαίνει στον ΟΑΡ”.
3) –> Βάζουμε το κέρσορα-ποντίκι αμέσως μετά την τελεία ή πριν από το πρώτο γράμμα στο κείμενο π.χ. κάτω του “ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΟΑΡ” και αφήνουμε ένα κενό πριν σβήσουμε το κείμενο που θέλουμε με το del στο πληκτρολόγιο. ( Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει ήδη μια έτοιμη μορφή για αυτές τις δύο κατηγορίες και θέλω να παραμείνει και να μην την χαλάσω).
–> Για να αλλάξουμε το κείμενο κάνουμε τα παραπάνω και αντί να σβήσουμε διορθώνουμε το κείμενο…
–> Σε περίπτωση που θέλουμε να γράψουμε κάτι ενώ δεν υπάρχει τίποτα π.χ. κάτω από το “ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΟΑΡ” όπως είναι τώρα κενό, απλά γράφουμε μετά την τελεία το κείμενό μας και σβήνουμε τα κενά αν υπάρχουν ανάμεσα στην τελεία και το κείμενο μας…ΠΑΝΤΑ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΒΗΣΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ Η ΣΤΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Εάν για κάποιο λόγο χαλάσουμε την μορφοποίηση και δεν σώζετε με το Undo… κάνουμε τα εξής για την επαναφέρουμε:
1) ανοίγουμε το άρθρο με τίτλο “”Συμβαίνει στον ΟΑΡ-Αντίγραφο”
2) επιλέγουμε το κουμπί “edit code” με τα αντικριστά κόκκινα βελάκια “<>”
3) αντιγράφουμε όλο τον κώδικα στο παράθυρο που ανοίγει πατώντας πρώτα Ctrl-A και μετά Ctrl-C στο πληκτρολόγιο και κλείνουμε το παράθυρο
4) κάνουμε “ακύρωση” στην επεξεργασία αυτού του άρθρου για να μην αποθηκευτεί τίποτα
5) ανοίγουμε ο άρθρο με τίτλο “Συμβαίνει στον ΟΑΡ”
6) επιλέγουμε το κουμπί “edit code” με τα αντικριστά κόκκινα βελάκια “<>”
7) επικολλούμε το ν κώδικα που έχουμε στη μνήμη από πριν στο παράθυρο που ανοίγει πατώντας πρώτα Ctrl-A και μετά Ctrl-V στο πληκτρολόγιο
8) Πατάμε αποθήκευση και ελέγχουμε οτι η μορφοποίηση είναι ΟΚ…
9) Κάνουμε ξανά άνοιγμα του άρθρου και επεξεργαζόμαστε στο κείμενο “ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΟΑΡ” και “ΠΡΟΣΕΧΩΣ” όπως θέλουμε… και αποθηκεύουμε.
ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Ανοίγω το δημοσιευμένο κείμενο, πατώ πάνω στο μολύβι του για επεξεργασία και πηγαίνω στις κατηγορίες κάτω από το κείμενο. Εκεί χρησιμοποιώ το τέλος δημοσίευσης με κάποια ημερομηνία για να βγει το άρθρο από την σελίδα μου ή πατώ δημοσίευση «όχι». ( στα μη δημοσιευμένα άρθρα το μολύβι πάνω είναι μπλε ενώ στα δημοσιευμένα πορτοκαλί).
ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
( Όταν έχω να ανεβάσω πολλές φωτογραφίες με ένα κείμενο )
Μπαίνω στην ιστοσελίδα μου. Επιλογές χρήστη-> Διαχείριση περιεχομένου-> Νέο περιεχόμενο και βάζω το κείμενο με την γνωστή διαδικασία. Στο τέλος του κειμένου πατώ enter και από κάτω γράφω:
{gallery}κατάλογος φωτο{/gallery} Αυτό το γράφω ακριβώς όπως βλέπω με τα σημεία στίξης που βλέπω! Χωρίς κενά ανάμεσα!
Κάνω κλικ στο insert/edit image ( το εικονίδιο με πράσινο και κίτρινο χρώμα στην τελευταία σειρά)
Κάνω κλικ αριστερά στο folders και πατώ το image articles ( είναι ο φάκελος στον οποίο μπαίνουν οι φωτογραφίες μου). Πατώ τον υποφάκελο 2011. Εδώ μέσα θα φτιάξω τον φάκελο που θα μπουν οι φωτογραφίες μου. Πατώ το εικονίδιο new folder (2o εικονίδιο πάνω αριστερά). Δίνω όνομα στον φάκελο ΧΩΡΙΣ κενά και με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Όταν πατώ πάνω στο όνομα του φακέλου ανοίγει ο φάκελος και βλέπω τι έχει μέσα. Αν πατήσω το κίτρινο του φακέλου βγαίνουν οι επιλογές για επεξεργασία του φακέλου όχι του περιεχομένου.
Ανοίγω λοιπόν τον φάκελό μου. Χαμηλώνω την ιστοσελίδα μου κα πηγαίνω στην επιφάνεια εργασίας να βρω τον φάκελο που έχω τις φωτογραφίες.
Ανοίγω τον φάκελο με τις φωτογραφίες και μέσα του δημιουργώ έναν δεύτερο φάκελο με το ίδιο όνομα απλά στην αρχή του ονόματος γράφω small. Αντιγράφω όλες τις φωτογραφίες εκεί μέσα για να τις μικρύνω. Ανοίγω λοιπόν τον φάκελο με τις φωτογραφίες small και δίπλα παράλληλα σε άλλο παράθυρο ανοίγω το photofiltre. Παίρνω όλες τις φωτογραφίες από τον φάκελο small και τις ρίχνω μέσα στο γκρι πλαίσιο του photofiltre. Ανοίγουν μία μία μπροστά μου. Πατώ image-> image size και ρυθμίζω Width:640 και Height: 480. Μετά πατώ οκ συνέχεια σε ότι παράθυρο εμφανίζεται μέχρι να δω την δεύτερη φώτο. Κάνω το ίδιο σε όλες. Αυτές τώρα αποθηκεύονται με αυτό το μικρό μέγεθος στον φάκελο small. ( ενώ στον αρχικό μου φάκελο υπάρχουν κανονικά οι φωτογραφίες μου όπως ήταν πριν).
Ανοίγω πάλι την ιστοσελίδα μου.
Πατώ το εικονίδιο upload ( 3ο εικονίδιο αριστερά) και μετά πατώ το add. Βρίσκω τον φάκελό μου από την αναζήτηση που προκύπτει ( με τις small φωτογραφίες) και επιλέγω με διπλό κλικ μία μία φωτογραφία. Μόλις τις επιλέξω όλες πατώ από κάτω το upload και περιμένω να βγει πράσινο σημάδι δεξιά από όλες τις φωτογραφίες. Μετά close.
Αντιγράφω όλη τη διεύθυνση δεξιά από το «Current directory is:» ΧΩΡΙΣ την αρχική κάθετο / !! όλο το υπόλοιπο το μαρκάρω και το κάνω αντιγραφή. Πατώ κάτω δεξιά ΑΚΥΡΩΣΗ.
Πηγαίνω στο κείμενό μου , στη διεύθυνση που έχω σημειώσει στο τέλος του φακέλου. Μαρκάρω το «κατάλογος με φώτο» και επικολλά πάνω του τη διεύθυνση που αντέγραψα. (δεξί κλικ πάνω στο μαρκαρισμένο και επικόλληση).
Ρυθμίζω και τις κατηγορίες μου από κάτω ( όπως αναφέρουμε στην επεξεργασία κειμένου) και πατώ αποθήκευση.
ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ 1 Η 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΝΟ
Μπαίνω στη σελίδα. Βάζω το κείμενό μου μέσα όπως γνωρίζω ήδη.
Βάζω τον κέρσορα πριν από την πρώτη λέξη του κειμένου, όπου εκεί θα μπει η πρώτη φωτογραφία μου. Πατώ το εικονίδιο insert/edit image. Κάνω κλικ αριστερά στα folders -> images articles-> 2011. (εδώ δεν θα φτιάξω φάκελο γιατί έχω 1-2 φώτος οπότε θα μπουν χύμα εκεί μέσα.
Πατώ το εικονίδιο upload ( 3ο εικονίδιο αριστερά) και μετά πατώ το add. Βρίσκω τον φάκελό μου από την αναζήτηση που προκύπτει ( με τις small φωτογραφίες) και επιλέγω με διπλό κλικ την μία φωτογραφία. Την ρυθμίζω ως εξής: κάνω κλικ στο resize και πατώ Width: 500 kai Height: 375. Κάνω κλικ και στο Thumbnail και εκί βγαίνει αυτόματα διάσταση 250. Upload και μετά close. Κάνω την ίδια διαδικασία και στην δεύτερη φωτογραφία μου με τις ίδιες ρυθμίσεις!
Ανοίγω τον φάκελο πάνω από τις χύμα φώτος που λέγεται Thumbnails κα επιλέγω την φωτογραφία που θέλω να μπει πάνω δεξιά. ( η πάνω δεξιά φωτογραφία είναι 250άρα ενώ η δεύτερη που μπαίνει συνήθως κάτω ς\είναι 500άρα). Επιλέγω την φώτο μου με ένα κλικ και πηγαίνω πάνω πάνω στην καρτέλα «εικόνες» και κάτω στο Alignment επιλέγω το right. Μετά στην καρτέλα advanced πάω στο CLASS LIST και επιλέγω την τελευταία επιλογή «webit–border». Μετά insert. H 250άρα έτοιμη!
Τώρα πάω να φτιάξω την δεύτερη που θα μπει στο τέλος, την 500άρα.
Την επιλέγω από τις χύμα φωτογραφίες με ένα κλικ.
(Σημείωση: οι μεγάλες φωτογραφίες είναι στις χύμα και οι μικρές στον φάκελο Thumbnails). Πηγαίνω στην καρτέλα «Εικόνες» και κάτω στο Alignment επιλέγω το Not set. Μετά στην καρτέλα advanced πάω στο CLASS LIST και επιλέγω την τελευταία επιλογή «webit–border». Insert και μετά αποθήκευση. Έτοιμη και η 500άρα!
Αφαιρώ φώτο ως εξής: Επεξεργασία στο κείμενο, επιλέγω την φώτο και delete.
ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΑΡΧΕΙΑ ΣΕ PDF ΜΟΡΦΗ
Ανοίγω το έγγραφό μου π.χ. σε excel μορφή και πατώ εκτύπωση. Επιλέγω ως εκτυπωτή τον Cute Pdf Writer και πατώ οκ. Το μετονομάζω με λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς κενά και το αποθηκεύω στην επιφάνεια εργασίας.
Μπαίνω στην ιστοσελίδα μου κανονικά (πατώ «επιλογές χρήστη»-> Διαχείριση περιεχομένου-> Νέο περιεχόμενο) και στη δημιουργία κειμένου γράφω τον τίτλο που θα πατώ για να ανοίξει το pdf μου. Μαρκάρω τη φράση ή τη λέξη που θα αποτελεί σύνδεση με το pdf και κάνω κλικ στο insert/edit file. Ανοίγω αριστερά στα folders το docs ( εκεί μέσα αποθηκεύονται όλα τα pdf). Επιλέγω 2011 και πατώ upload (( 3ο εικονίδιο αριστερά) και μετά πατώ το add. Βρίσκω το pdf που αποθήκευσα στην επιφάνεια εργασίας και το κάνω διπλό κλικ. Upload και μετά close. Κάνω κλικ δεξιά από το icon (πιο πάνω στη καρτέλα εμφανίζεται) και στην κατηγορία title σβήνω αν υπάρχει κάτι γραμμένο. Επιλέγω στο target -> open in new window έπειτα insert και αποθήκευση! Αν εμφανιστεί ερώτηση με replace για το όνομα πατώ NO.