O Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας στο Ρέθυμνο

kinhtikothta1Ο Όμιλός μας μετά από πρόσκληση του Δήμου συμμετείχε στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας.

Με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα που τα τελευταία χρόνια υιοθετούν ολοένα και περισσότερα αστικά κέντρα ως «απάντηση» στην ασφυξία των πόλεων και των πρακτικών που βλάπτουν το περιβάλλον και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι Ρεθυμνιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ρεθύμνης για συμμετοχή στην εβδομάδα δράσεων που διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 16 και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή φορέων, αθλητικών συλλόγων, σωματείων κ.ά. και διοργανώθηκαν από το Δήμο Ρεθύμνου, το τμήμα προγραμματισμού, ανάπτυξης και καινοτομίας με την υποστήριξη του εργαστηρίου ανανεώσιμων και βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στη διάρκεια της εβδομάδας η πόλη του Ρεθύμνου πλημμύρισε από δράσεις με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων που έστειλαν μήνυμα για βιώσιμη μετακίνηση εντός των πόλεων, ενημερώθηκαν για την προσπάθεια που γίνεται στις ευρωπαϊκές πόλεις και στο Ρέθυμνο να υιοθετήσουν λύσεις με έμφαση στην εναλλακτική μετακίνηση, αλλά και τα σύγχρονα δεδομένα που υπάρχουν προς την κατεύθυνση αυτή στο πλαίσιο της οποίας είναι και η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου στο ευρωπαϊκό έργο «CIVITAS DESTINATIONS» για τη βιώσιμη κινητικότητα. Παράλληλα, όσοι παραβρέθηκαν στη διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν μέσα από πλήθος δράσεων που έλαβαν χώρα σε σημεία της πόλης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή, στο πλαίσιο της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο», στη διάρκεια της οποίας έκλεισε ο δρόμος επί της οδού Βενιζέλου για τα οχήματα δίνοντας την ευκαιρία οι πολίτες να «μοιραστούν το δρόμο» και να συμμετέχουν σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων.

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όπως επεσήμανε ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού ανάπτυξης και καινοτομίας του Δήμου Ρεθύμνου κος Νίκος Βώβος, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη δίνοντας το «στίγμα» της βιώσιμης κινητικότητας και διαχέοντας το μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους. «Ο απολογισμός της εβδομάδας είναι θετικός» επεσήμανε ο κος Βώβος και πρόσθεσε: «καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες, να μάθουν για τη βιώσιμη κινητικότητα και να συμμετέχουν στις δράσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Ρέθυμνο είναι μια πόλη έτοιμη να υποστηρίξει τη βιώσιμη κινητικότητα, κατεύθυνση προς την οποία μάλιστα ο Δήμος Ρεθύμνου έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια ωστόσο επεσήμανε: «Χρειάζεται περαιτέρω ενθάρρυνση και δραστηριοποίηση και όλα όσα κάνουμε σαν δήμος συγκλίνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Την επόμενη χρονιά ελπίζουμε πως η όλη προσπάθεια θα διπλασιαστεί».

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Στη διάρκεια της ημέρας μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ρεθύμνου και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου έδωσαν τη δική τους «πινελιά» στις δράσεις και γιόρτασαν μουσικά αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και αθλήματα στη συνολική διοργάνωση. Οι εκδηλώσεις «τράβηξαν» τα βλέμματα των πολιτών αλλά και των ξένων επισκεπτών που μοιράστηκαν το δρόμο για να παρακολουθήσουν τη μουσική εκδήλωση που παρουσίασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, να χορέψουν, να αθληθούν και συγκεκριμένα να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε αθλήματα όπως η αντισφαίριση, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η καλαθοσφαίριση, η υπαίθρια γυμναστική αλλά και να συμμετέχουν στον αγώνα «4ο Αγώνα Beach running» που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου .

Όλες οι παραπάνω δράσεις δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων και ιδιωτών. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές θύμισαν και κάτι από ...τα παλιά, αφού ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση έδωσαν τα ποδήλατα που κινούνταν επί της παραλιακής και συνοδεύονταν από τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου που για μια ακόμη φορά συμμετείχε στα κοινά εντυπωσιάζοντας όσους βρέθηκαν χθες στο Λύκειο Ελληνίδων.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε κλείνοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο τις δράσεις της εβδομάδας με «Tango κάτω από τα αστέρια» στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Αν... κάτι αφήνει στον απόηχό της η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας είναι πως για επτά ημέρες η πόλη έγινε πιο φιλική για τους πολίτες της, απέκτησε μια διαφορετική ατμόσφαιρα και έφερε κοντά μικρούς και μεγάλους με κοινό σημείο την επιθυμία όλων να ζουν και να μετακινούνται με έναν υγιή και βιώσιμο τρόπο δίνοντας παράλληλα τόπο στην καθαριότητα, την υγεία, την παιδεία, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

22046002_1335951653198956_4047503446477650409_n

22045625_1335951749865613_7750610407430627536_n

 

Κρατήσεις Γηπέδων

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Ο.Α.Ρ
Δ.Α.Κ. Γάλλου, Ρέθυμνο
E-mail: info@oar.gr
Τηλ: (28310) 53070

Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά 16:00 – 22:30

Χορηγοί Future $10.000

efoa_logo_90px

 

itf

 

dimos-90px_copy

 

gallou-logo3